جایگاه و مقامات دختر مکرّم پیامبر اعظم(ص)، حضرت فاطمه زهرا (س) نزد پروردگار از نزول "آیـــه ی تطهیر"، "آیه ی مباهله"، "آیه ی مودّت" و "سوره ی الکوثر" به دست می آید. شخصیتی که بر طبق آیه ی تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه هست و بر طبق سوره کوثر، منبع و مصداق خیر کثیر (ارزش فراوان) و بر طبق داستان مباهله، حضور درکنار پدر بزرگوارش پیامبر مکرّم حضرت محّمد مصطفی(ص)، شوهرش، حضرت علیّ مرتضی(علیه السلام) فرزندان ارجمندش، حَسَنین (علیهما السلام) اتمام حجت الهی به رهبر مسیحیان و مخالفان شد.
از برکات و آثار وجودی حضرت فاطمه زهرا (س)، بیش از هزار سال می گذرد و میلیون ها انسان در هر شبانه روز با استمداد از شخصیت معنوی آن بزرگوار به پیشگاه خداوند، توسل می جویند. زندگی آن بانوی بزرگ اسلام نشان می دهد زن مسلمان برای ورود در صحنه سیاست و کار و تلاش و نیز ایفای نقش فعال در جامعه به همراه تحصیل می تواند به عبادت پرداخته و پیرو حضرت فاطمه زهرا (س) باشد و الگوی خود قرار دهد. امید است
خوانندگان عزیز، در این مقاله کوتاه با گوشه هایی از شخصیت و برکات وجودی آن دردانه ی پیامبر(ص) و بانوی عصمت و طهارت و کرامت(س) آشنا شوند.