سخن سردبیر

سخن سردبیر

نویسنده

سردبیر

چکیده

امروزه حوزه‌های علمیه، از تاثیرگزارترین نهادهای علمی-فرهنگی است که رسالت تعمیق باورها و اعتقادات دینی مردم و ارتقای علمی نخبگان و فرهیختگان را از طریق ترویج اندیشه‌ورزی در معارف ناب اسلامی بر عهده دارد.
حوزه علمیه خواهران نیز، به‌صورت خاص وظیفه دارد تا با بهره‌‌مندی از توان علمی اساتید و پژوهشگران، به تبیین و تحلیل آموزه‌‌های اسلامی، به‌ویژه در حوزه زن و خانواده‌ بپردازد. تعالیم وحیانی در این زمینه نشان می‌دهد که مادر، کانون پیوند در خانواده است، ازاین‌رو در آموزه‌های همه ادیان الاهی، کرامتی خاص برای او مقررشده و دین مبین اسلام نیز، توجه خاصی به نقش محوری مادر مبذول داشته است، چنان‌که در آموزه‌های قرآنی و روایی، به حالات زن، پیش از بارداری و هنگام بارداری و پس‌ازآن توجه ویژه شده است. همچنین سرپرستى مادر و نقش آن در تربیت و سلامت فرزند را از باردارى تا شیردهى و پس‌ازآن را یادآور شده است.
این نشریه درصدد آن است که اندیشه‌های علمی اساتید و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی را با محوریت موضوع تخصصی «زن و خانواده» مبتنی بر اندیشه اسلامی و با تأکید بر اهمیت عوامل و موانع فرزند آوری در خانواده را منتشر کند، تا این مقوله مهم در اندیشه اجتماعی، فرهنگ‌سازی و نهادینه گردد و درنهایت راه را برای گسترش جمعیت در جمهوری اسلامی ایران هموار سازد.
برخی محورهای اساسی دراین‌باره عبارتند از: فرزند آوری درآیات و روایات و سیره معصومان(علیهم‌السلام)؛ دیدگاه صاحب‌نظران و رهبران دینی معاصر در خصوص فرزند آوری، فرهنگ ایرانی و نظام جمهوری اسلامی ایران و نقش بانوان در فرزند آوری و...
آنچه در این فصلنامه و از سوی فضلای حوزوی و دانشگاهی به جامعه علمی عرضه می‌شود، در راستای رشد و تعالی جامعه اسلامی و همراه با دغدغه‌های علمی - فرهنگی است که ان شاء الله مورد رضایت درگاه قرآن و عترت (ع) قرار گیرد.
نخستین شماره این نشریه، تقدیم می‌شود به ارواح قدسی حضرت علی و فاطمه (علیهماالسلام) که زوج نمونه و دو همسر وفادار و صدیق بودند و حاصل تلاش باهدفشان، پرورش فرزندانی برومند همچون امام حسین (علیهماالسلام) و زینب کبرا (سلام‌الله علیها) بود.